Welcome Note:


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, June 9, 2009

Permulaan untuk fasa 3 - Angkut polibag

Minggu lepas, kami telah mendapat khidmat tuan lori yang saudara Lan (teratak maya) rekomenkan untuk memunggah polibag dari tapak projek Lan ke tempat kami. Jaraknya lebih kurang 8 km aje. Lan cakap dia ada lebih dari 2000 polibag yang telah diisi dengan medium sekam padi. Sebenarnya kami dah kontek sebulan yang lalu minta bantuan dari Lan. Projek dia dapat dapat hasil pun... seronok betul tengok di kutip cili Merah. Oleh kerana demand untuk sekam padi ni terlalu tinggi terutama waktu musim menanam padi, sekap wap yang kami order lebih dari sebulan, tak sampai-sampai kat tapak kami. Dia orang guna sekam untuk semai benih padi. Setelah setuju dengan" harga adik-beradik" yang ditetapkan, operasi kami pun bermula. Keadaan agak teruk pasal malam sebelum tu hujan lebat, maka polibag pun berenang-renanglah kat tapak projek tu. Terpaksalah kami angkut sekali dengan air dalam polibag tu. Berat ooooo... Kami mampu angkut lebih kurang seribu polibag saja setelah lebih dua jam bertungkus lumus bersama dengan 3 orang ahli kami. Lan pun sempat datang menghulur bantuan. Kami tak larat nak selesai misi ini kerana terlalu letih. Dah tak larat dahhh..... dan akan kembali seminggu dua lagi setelah polibag kering dan ringan. Projek Manager kami cakap, inilah dugaan dan cabaran yang kena lalui sebagai Pak Tani. Kena banyak bersabar dan berdoa. Wassalam.

No comments: