Welcome Note:


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, June 15, 2009

LOAN FOR AGRICULTURE

Ari ni, saya mencari-cari kat Google search pasal loan pertanian. Maklumlah duit poket dak pokai, tapi banyak lagi peralatan yang kena order. Dari Google, dapat laaa... Jumpa iCGC, CGC mempunyai pelbagai skim untuk memenuhi kehendak anda.
Skim Jaminan Laluan Terus
Skim Jaminan Usahawan Kecil
Credit Enhancer Islamic Scheme
Skim Jaminan Anjal
Skim Pembiayaan Francais
Skim Jaminan Laluan Terus Islam
Skim Kredit Enhancer
Direct Access Guarantee Scheme Start Up
Skim Jaminan Bank Terus
Jumpa BANK,

Bank Industri & Teknologi Malaysia Bhd.

http://www.bankindustri.com.my/

Bank Pertanian Malaysia

http://www.bpm.com.my/

Bank Pembangunan & Infrastruktur Malaysia Bhd

http://www.bpimb.com.my/

Malaysian Industrial Development Finance Bhd (MIDF)

http://www.midf.com.my/

Sabah Development Bank Bhd

http://www.borneo-online.com.my/sdb Jumpa MARA,
Skim - Skim Pembiayaan
Skim Pembiayaan AM Skim Pembiayaan Kontrak Skim Pembiayaan Khas Pembuatan
Skim ini merangkumi pembiayaan untuk projek perdagangan, perkhidmatan, pembuatan dan pagangkutan. Pembiayaan untuk kerja - kerja kontrak pembinaan, bekalan, perkhidmatan dan kerja-kerja elektrikal. Pembiayaan meliputi pemborong kelas F, E dan D bagi kerja-kerja agensi awam. Pembiayaan khusus bagi projek-projek menggunakan teknologi tinggi dengan keutamaan kepada projek-projek pembuatan, perlancongan, secara pakej dan projek perkhidmatan serta profesional.
Banyak betul pihak yang nak bagi bantuan ni. Naik pening pulak. Mana satu ni nak pi mintak. Boleh tak sapa-sapa bagi nasihat? Bukannya banyak, nak dalam RM 20,000 je...

3 comments:

Anonymous said...

Saudara tahu tak Pinjaman Pendidikan Mara untuk pelajar bumiputra di Universiti pun dah dihentikan. Mana dia Ibrahim Shah, Ibrahim Ali, Khir Toyol, dan NGO UMNO yang selalu berdemo dan konon nya memperjuangkan nasib Melayu..ayoy lah kita berdemi di hadapan Ibu pejabat MARA seperti mana yang toyol lakukan di bangunan SUK Selangor..mari WAK...mangan turuk

Nizar said...

Terima kaseh, saudara. Saya dah masuk Agrobank tapi dia kata kena daftar company, pastu nak bank statement, lagi nak penyata jualbeli, pastu nak paperwork, etc. Baru je mula, mana nak ada smua tu.

Anonymous said...

Bab pinjam-meminjam ni lah yg paling payah. Mcm2 mereka nak. Last2 tak dpt. Serik betul laaa.. Itu sbb along ambil kesempatan.

Bubar-bubar, bubar DUN. Kerajaan BN-UMNO sebenarnya bukan nak tolong org susah terutama melayu. Tapi mengkayakan kroni mereka shj. Fikir-fikirkanlah. :-)